Μια υπόθεση ληστείας, μετά την οποία υπήρξε φόνος ενός πολίτη που επιτέθηκε στους δράστες, έχει μετατραπεί από την Αντιτρομοκρατική σε υπόθεση «τρομοκρατίας», ενώ τα «παπαγαλάκια» έχουν επιστρατευθεί για να γράφουν τερατώδη σενάρια, γεμάτα ψέματα, που δεν έχουν καμιά σχέση με τα δεδομένα της δικογραφίας (όπως γίνεται συνήθως, όταν η Αντιτρομοκρατική στήνει μια υπόθεση).
Ο αναρχικός Τάσος Θεοφίλου, που συνελήφθη γι’ αυτή την υπόθεση, αρνείται σθεναρά από την πρώτη στιγμή όλες τις κατηγορίες, ενώ ο συνήγορός του Σπ. Φυτράκης έχει μιλήσει για ισχνά στοιχεία στη δικογραφία. Ρίχνοντας μια ματιά στην υπόθεση (όπως παρουσιάζεται στις δικογραφίες και όχι όπως την παρουσιάζουν τα «παπαγαλάκια» που παίρνουν γραμμή από τον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ), βλέπουμε τη μπόχα μιας ακόμα ασφαλίτικης κατασκευής να αναδύεται.

Λίγες μέρες μετά τη ληστεία, υποτίθεται ότι τηλεφώνησε «άγνωστος» (!) και είπε ότι ο ληστής της Πάρου κάθεται στα σκαλιά του Μετρό στον Κεραμεικό. Εκανε, δε, και την περιγραφή του. Αμέσως έσπευσε η Αντιτρομοκρατική (!) και συνέλαβε τον Τ. Θεοφίλου. Τι δουλειά είχε η Αντιτρομοκρατική σε μια υπόθεση ληστείας;
Στη ΓΑΔΑ του πήραν με τη βία σάλιο και αποτυπώματα και εν ριπή οφθαλμού ανακοίνωσαν ότι το DNA του ταυτίζεται με το DNA τρίχας που βρέθηκε στο καπέλο που έπεσε από το ληστή στην Πάρο! Ούτε αποτυπώματα ούτε τίποτ’ άλλο. Οσο για το DNA, διαβάστε τα ρεπορτάζ της «Κ» από τη σχετική συζήτηση που έγινε στην εν εξελίξει δίκη του Επαναστατικού Αγώνα και θα καταλάβετε ότι πρόκειται για μέθοδο όχι απλά αμφίβολη, αλλά παντελώς αναξιόπιστη. Τυχαίο είναι, άραγε, ότι πριν τη σύλληψη του Θεοφίλου η Αντιτρομοκρατική διοχέτευε στα «παπαγαλάκια» ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο και έχει στοιχεία; Εύκολα καταλαβαίνει κανείς ποιος ήταν ο «άγνωστος» που αναγνώρισε τον (μεταμφιεσμένο) ληστή της Πάρου στα σκαλιά του Μετρό και τηλεφώνησε στην Ασφάλεια.
Οι «απορίες», όμως, δε σταματούν εδώ. Οταν ο Θεοφίλου βρέθηκε στην έδρα της κακόφημης υπηρεσίας, τρεις-τέσσερις ασφαλίτες θυμήθηκαν ότι ήταν το άτομο που έκανε «αντιπαρακολούθηση», όταν αυτοί παρακολουθούσαν σπίτια που σχετίζουν με τη ΣΠΦ στην Αθήνα, τον Πειραιά και το Αγρίνιο! Το υποτιθέμενο αυτό άτομο ουδέποτε το συνέλαβαν ή έστω το προσήγαγαν, για να δουν ποιος είναι βρε αδερφέ, αλλά θυμήθηκαν τα χαρακτηριστικά του δυο χρόνια μετά! Ετσι, ο Θεοφίλου βρέθηκε κατηγορούμενος και με όλο το κατηγορητήριο που αποδίδεται στη ΣΠΦ (και σε ανθρώπους πέρα από τα μέλη της οργάνωσης) και αντιμετωπίζει και δεύτερη δικογραφία που χειρίζεται ο ειδικός εφέτης ανακριτής Μπαλτάς.
Το στήσιμο πραγματικά «βρομάει».